1

Hvem er lærerne


Vesterlund Musikkursus Instruktører 2017

Violin: Ivar Bremer Hauge
Violin: Signe Madsen
Bratsch: Astrid Christensen
Cello: Kristian Nørby
Kontrabas: Jesper Egelund
Tværfløjte Jorunn Solløs
Obo: Henrik Goldschmidt
Klarinet: Søren-Filip Hansen
Fagot: Kirsten Thomsen
Saxofon: Ole Visby
Horn: Flemming Aksnes
Trompet: Bente Errebo Nielsen
Trombone/tuba: Lars Hastrup
Slagtøj: Birgit Svendsen
Slagtøj: Per Jensen

Violin – Ivar Bremer Hauge

Ivar har studeret i Tyskland hos professor Tibor Varga og i USA hos professor Joseph Gingold. Har spillet koncerter i USA og i store dele af Europa. Ivar Bremer Hauge har undervist ved Norges Musikhøjskole, i Helsingborg Symfoniorkester, og 3. koncertmester i Danmarks Underholdningsorkesteret.

Violin – Signe Madsen 

Signe begyndte at spille violin som 6-årig efter Suzuki metoden, og har siden studeret i London og USA. Hun blev som 20-årig ansat i Århus Symfoniorkester som koncertmester for 2. violin gruppen, og har siden 1998 været ansat som 2. koncertmester i Odense Symfoniorkester. Signe Madsen er meget aktiv som kammermusiker i Århus Sinfonietta og Århus Bach Selskab, samt medstifter af Mira Kvartetten.

Bratsch – Astrid Christensen

Astrid er uddannet i København på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Josef Kodousek. Studerede videre på Hochschule für Musik i Wien hos Professor Sigfried Führlinger. Hun var fastansat ved Det Kongelige Kapel i 1989 – 1994, og har derefter været ansat i DR Symfoniorkestret. Derudover er Astrid Christensen fast medlem er kammermusikensemblet Trio Sono.

Cello – Kristian Nørby

Kristian er uddannet i Odense på Det Fynske Musikkonservatorium hos Morten Zeuthen og Niels Ulner, videre studier hos professor Asger Lund Christiansen. Har siden 1994 været ansat i Det Kongelige Kapel og har sideløbende været aktiv som underviser og kammermusiker.

Kontrabas og el-bas – Jesper Egelund 

Jesper er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og Musikakademiet i Bratislava. Han har spillet i orkestre og ensembler som Gustav Mahler Jugend Orkester, under ledelse af chefdirigent Claudio Abbado, DR Underholdningsorkestret, MTQ (Modern Tango Quintet) og FIGURA Ensemble. Har desuden været solist med bl.a. Copenhagen Phil, Seattle Chamber Players,POING (N) og NOW–ID (USA).I 2011 modtog han sammen med Peter Bruun den europæiske YEAH AWARD for FIGURA Ensembles arbejde med børn i projektet Små Komponister.

Tværfløjte – Jorunn Solløs

Jorunn Solløs er født i Drammen i Norge og fik sin første musikalske oplæring i Krokstad Skolekorps. Senere fulgte musikuddannelse på St. Hallvard Musikgymnasium samt på musikkonservatoriene i Stavanger og Aarhus. Jorunn har været ansat som fløjte- og piccolofløjtenist i Sønderjyllands symfoniorkester siden 2004 og er dessuden medlem og stifter af blæserkvintetten Kirin Winds  som blev stiftet af fem musikere fra Sønderjyllands Symfoniorkester. Kvintetten blev dobbelte prisvindere ved P2´s kammermusikkonkurrence i 2009 og har siden været et meget efterspurgt ensemble.

Obo – Henrik Chaim Goldschmidt

Ole har spillet musik hele livet og blev allerede som 19-årig ansat som musiker i Odense Symfoniorkester. I 1985 vandt han stillingen som solo-oboist i Det Kongelige Kapel i København, og siden 2003 er han leder af og initiativtager til The Middle East Peace Orchestra. I 2011 valgte Henrik at stifte ’Goldschmidts Musikakademi’, som er en gratis musikskole for børn på Nørrebro i København. Goldschmidt har modtaget Dansk Musiker Forbunds Hæderspris, og blev i 2015kåret af Danmarks Radio til ’Årets Ildsjæl’.

Klarinet – Søren-Filip Hansen

Søren-Filip begyndte at spille som 9-årig i Tivoligarden og har en MGK studentereksamen fra Sankt Annæ Gymnasium. Søren Filip er uddannet på DKDM hos John Kruse, og debuterede fra solistklassen i 2016. Han har været på udveksling på Aaron Copland School of Music, New York hos klarinettisten Charles Neidich.

Søren-Filip blev i december 2016 fastansat i Den Kgl. Livgardes Musikkorps, og har derudover været tilknyttet Storstrøms Kammerensemble, og assisteret i samtlige landsdelsorkestre samt DRSO, Kapellet og Helsingborg Symfoniorkester. Søren Filip har siden 2012 været lærer i Tivoligarden samt på MGK, og stiftede i 2013 blæserkvintetten Opus Zoo, som er aktiv på de danske kammermusikscener

Fagot – Kirsten Thomsen

Kirsten er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Peter Bastian, og videreuddannet blandt andet i Amsterdam og Oslo. Hun underviser i Tivoligarden samt på Frederiksberg Musikhøjskole, og har siden 2001 været ansat i Den Kgl. Livgardes Musikkorps. Derudover er Kirsten Thomsen medlem af Den Kgl. Livgardes Blæserkvintet.

Saxofon – Ole Visby

Uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium, og har 18 års undervisningserfaring. Han er fast medlem i flere grupper: TipToe Bigband, BSD+B, Pink Floyd Project, The Bigband, FLUX. Derudover har Ole Visby spillet med: Aarhus Jazz Orchestra, N J Steens Monday Night Big Band, StoRMChaser, Fredericia Teater, Odense Symfoniorkester, Kasper Bai.

Horn – Flemming Aksnes

Flemming startede som hornist i Randesund Skolemusikk i Kristiansand, Norge da han var 9 år. Senere studerede han ved konservatoriet og Norges Musikhøgskole i Oslo med professor Frøydis Ree Wekre. Efter at være ansat i Det Kongelige Kapel som dybdehorn, vandt han stillingen som solohornist i Aarhus Symfoniorkester i 2007. Derudover underviser Flemming Aksnes ved det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus; har ved flere anledninger været solist med Aarhus Symfoniorkester og er aktiv kammermusiker.

Trompet – Bente Errebo Nielsen

Bente er freelance trompetist og st.pr. musikpædagog. Hun er uddannet på NM og DKDM –  videre studier i USA hos bl.a. Vincent Cichowizc og Arnold Jacobs. Har bl.a. haft flerårig kontrakt i Det Kgl.Kapel og medvirket i  talrige kammeroperaer – herunder opera for første gang på Roskildefestival og det danske operaindslag i kulturfremstødet ” The Danish Wave ” i N.Y.. Har spillet og turneret i ind – og udland. Underviser i Tivoligarden, på DKDM, Goldschmidts Musikakademi og Sct.Annæ Gymnasiums MGK. MANGLER FOTO

Trombone – Lars Hastrup

Lars er uddannet fra Jysk Musikkonservatorium med Rolf Sandmark som hovedfagslærer. Ansat i Livgardens Musikkorps som basunist om euphoniumspiller 1989-1996. Tivolis Big Band 1996-. Desuden længervarende kontrakter i bl.a. Det Kongelige Kapel, Aalborg Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester, Copenhagen Phil. Ansat i Chiles Nationale Symfoniorkester 2007-2008Har undervist på masterclasses i bl.a. Kina og Sydamerika, og har undervist på Vesterlund siden 2001.

Slagtøj – Birgit Svendsen 

Uddannet på Nordjysk Musikkonservatorium og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Har arbejdet som freelance janitshar i Det Kongelige Kapel, Det Kgl. Teater, DR Symfoniorkesteret, DR Underholdningsorkesteret, Collegium Musicum, landsdelsorkestrene samt på teatre (musicals) i København.

Slagtøj – Per Jensen

Per har været ansat ved Det Kongelige Kapel siden 1982.  Han er medlem af Coll. Musicum samt RDB. Derudover er Per Jensen underviser ved Københavns Musikskole, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Det Jyske Musikkonservatorium og Tivoligarden. Han har undervist på Vesterlundkurset siden 1983.