Vesterlund 1968 - 2018

Gennem de seneste 50 år har hundredevis af børn og unge været med på Vesterlund Musikkursus

Kære læser

50 ÅRS JUBILÆUM: Sjældent har en 50-årig jubilar set mere ungdommelig, frisk og fyrig ud end Vesterlund Musikkursus. På denne side ønsker vi at give dig et indblik i Vesterlund i ord og billeder.

Kurset har siden sin start i 1968 vokset sig både større og stærkere. Det første år var der således blot 33 deltagere på Bælum Ungdomsskole. Siden er kurset flyttet til Vesterlund Efterskole, og i 2018 havde vi ikke færre end 126 deltagende elever.

For 50 år siden var der ikke lige så mange musikkurser, som vi ser i dag, men på trods af, at der er kommet flere kurser til med årene, er det lykkedes Vesterlund Musikkursus at overleve med en livskraft, man sjældent møder.

Kurset, ved vi, har betydet rigtig meget for rigtig mange mennesker. For nogle har det været indgangen til et professionelt musikliv, for andre til en rig tilværelse som ivrig amatørmusiker.

Nogle oplevede for første gang et sted, hvor de virkelig følte sig hjemme, og hvor de kunne være sig selv. Det har betydet, at de er gået styrkede videre, når de nåede den alder, hvor de skulle ”pensioneres” fra Vesterlund Musikkursus.

Og for andre igen har det været en skelsættende oplevelse, som har været med til at give selvtillid og sætte kursen for deres fremtidige liv efter Vesterlund.

Bente Errebo Nielsen og Lars Hastrup,
forstandere på Vesterlund Musikkursus 

Bælum

Ungdomsskole hvor det hele begyndte i 1968

Bælum 1968-1977

Vesterlund efterskole

Musikkurset har holdt til her siden 1978

Vesterlund Efterskole

Erindringen om Vesterlund er et flimmer af solskin – aldrig regnvejr

Charlotte Faurschou, forstander på OrkesterEfterskolen

Jubilæumsskrift

I anledning af den runde fødselsdag lavede vi et fint jubilæumsskrift.

Stor tak til Statens Kunstfond, Erda og Christian Schrøders Fond, Dansk Musiker Forbund – DMF, Oticon Fonden, A.P Møller Fonden, 15. juni fonden, Toyota fonden, Nordea-fonden og Jacob Gades legat for at gøre det muligt.

Vesterlund Musikkursus i fremtiden

Bente Errebo Nielsen og Lars Hastrup
Vi mener, at Vesterlund Musikkursus stadig kan og skal spille en vigtig rolle i og for det danske musikliv. I tider, hvor musikundervisningen i folkeskole og på gymnasier har været nedprioriteret, og hvor den klassiske musik er under pres, er Vesterlunds tilbud vigtigere end nogensinde. 

Det er fint at sigte mod det højeste kunstneriske niveau, men forudsætningen for succes er en levende interesse og begejstring for musikken. Det er netop det, der er Vesterlund Musikkursus’ styrke. 

Med kursets rødder i amatørmusikken og dens rummelighed sammenholdt med de kunstneriske udfordringer, musikken stiller, skabes de bedst tænkelige forudsætninger for videre beskæftigelse som aktiv musikudøver.

Det er vores håb, at der fortsat vil være opbakning til at videreføre Vesterlund Musikkursus i fremtiden. Gerne de næste 50 år!

 Bente Errebo Nielsen og Lars Hastrup

Pige med fagot
Venskab på Vesterlund
Afslapning på græsplænen på Vesterlund Efterskole