På Vesterlund er det de 15 kvalificerede instruktører, der former og driver kurset. De kender miljøet og sikrer, at deltagere på alle niveauer kommer hjem med fornyet spilleglæde og energi til at fortsætte deres liv i musikken. For at sikre alles udvikling, sætter Vesterlund en ære i, at prioritere alle instrumentgrupper. Derfor får alle grupper tildelt en instruktør, der vil vejlede dem gennem hele kurset.

Tone Sundgård Anker

Tone Sundgård Anker

Horn

Horn-instruktør Tone Sundgård Anker er uddannet ved Østlandets Musikkonservatorium, Der Staatliche Hochschule für Musik i Tyskland, samt ved Musikkonservatorium Winthertur i Schweiz.

Hun har siden 1996 været ansat som solohornist i Odense Symfoniorkester, hvor hun flere gange har spillet som solist. Tone er en aktiv kammermusiker, og derudover underviser hun ved Odense Musikskole og MGK samt Syddansk Musikkonservatorium.

Bente Errebo Nielsen

Jeppe Lindberg

Trompet

Trompet-instruktør Jeppe Lindberg er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, samt hos den berømte trompetist, Reinhold Friedrich i Karlsruhe, Tyskland.

Siden 2016 har han været fastansat som solotrompetist i Det Kongelige Kapel. Som gæst spiller Jeppe jævnligt med alle landsdelsorkestrene såvel som DR SymfoniOrkestret, Prinsens Musikkorps, Malmö Symfoniorkester og Oslos Filharmoniske Orkester.

Ivar Bremer Hauge

Ivar Bremer Hauge

Violin

Violin-instruktør Ivar Bremer Hauge har studeret i Tyskland hos professor Tibor Varga og i USA hos professor Joseph Gingold. Han har spillet koncerter i USA og i store dele af Europa, undervist ved Norges Musikhøjskole, og han var 1. koncertmester i Helsingborg Symfoniorkester.

Ivar er i dag 3. koncertmester i Danmarks Underholdningsorkester.

Signe Madsen

Signe Madsen

Violin

Violin-instruktør Signe Madsen begyndte at spille violin som 6-årig efter Suzuki metoden, og har siden studeret i London og USA. Hun blev som 20-årig ansat i Århus Symfoniorkester som koncertmester for 2. violingruppen, og har siden 1998 været ansat som 2. koncertmester i Odense Symfoniorkester. Signe er aktiv som kammermusiker i Århus Sinfonietta og Århus Bach Selskab, samt medstifter af Mira Kvartetten.

Andreas Hjort Jessen

Andreas Hjort Jessen 

Kontrabas

Kontrabas og elbas-instruktør Andreas Hjort Jessen startede sin musikalske karriere i de rytmiske øvelokaler med en række forskellige bands, hvor han turnerde i både ind- og udland.

Omkring 2010 blev han fanget af den klassiske musik, og et år senere kom han ind på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Her studerede han hos Michal Stadnicki og Joel Gonzales, og i dag er Andreas ansat i Odense Symfoniorkester.

Astrid Christensen

Astrid Christensen

Bratsch

Bratsch-instruktør Astrid Christensen er uddannet i København på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Josef Kodousek. Hun studerede videre på Hochschule für Musik i Wien hos Professor Sigfried Führlinger.

Astrid var fastansat ved Det Kongelige Kapel i 1989-1994, og hun har siden været ansat i DR Symfoniorkestret. Derudover er hun fast medlem er kammermusikensemblet Trio Sono.

Kristian Nørby

Kristian Nørby

Cello

Cello-instruktør Kristian Nørby er uddannet i Odense på Det Fynske Musikkonservatorium hos Morten Zeuthen og Niels Ulner, og han har siden studeret videre hos professor Asger Lund Christiansen.

Kristian har siden 1994 været ansat i Det Kongelige Kapel, og han har sideløbende været aktiv som både underviser og kammermusiker.

Kirsten Thomsen

Jørgen Bracht Nielsen

Fagot

Fagot-instruktør Jørgen Bracht Nielsen er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos docent Asger Svendsen. Han spillede sin debutkoncert i 1999, hvorefter han også vandt stillingen som 2. solo-fagot ved Det Kongelige Kapel, hvor han har været ansat siden. Jørgen har desuden deltaget i masterclasses og sommerkurser med Daniele Damiano, Milan Turkovic og Knut Sønstevold.

Florián Navarro

Florián Navarro

Klarinet

Klarinet-instruktør Florián Navarro er både klarinettist og saxofonist. Han er født i Argentina, og har været bosat i Danmark siden 1989. Florian underviser til daglig på Aarhus Musikskole og er medlem af Jutlandia Saxofon-kvartet. 

Derudover er han tilknyttet Aarhus Symfoniorkester, Randers Kammerorkester, Aarhus Sinfonietta, Aarhus Jazz Orchestra, Aarhus Teater, Fredericia Teater og Det Jyske Musikkonservatorium. 

Lars Hastrup

Lars Hastrup

Trombone

Basun- og tubainstruktør Lars Hastrup er uddannet fra Jysk Musikkonservatorium med Rolf Sandmark som underviser. Han var ansat i Livgardens Musikkorps som basunist og euphoniumspiller fra 1989-1996, og han har spillet i Tivolis Big Band siden 1996.

Fra 2007-2008 var han ansat i Chiles Nationale Symfoniorkester. Desuden har Lars siddet på længerevarende kontrakter i både Det Kongelige Kapel, Aalborg Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester og Copenhagen Phil. 

Henrik Chaim Goldschmidt

Henrik Chaim Goldschmidt

Obo

Obo-instruktør Henrik Chaim Goldschmidt har spillet musik hele livet og blev allerede som 19-årig ansat som oboist i Odense Symfoniorkester. I 1985 vandt han stillingen som solooboist i Det Kongelige Kapel, og siden 2003 er han initiativtager til og leder af The Middle East Peace Orchestra. 

I 2011 stiftede Henrik ’Goldschmidts Musikakademi’, som er en gratis musikskole for børn på Nørrebro i København. Henrik har modtaget Dansk Musiker Forbunds Hæderspris, og han blev i 2015 kåret af P2 som ’Årets Ildsjæl’.

Ole Visby

Ole Visby

Saxofon

Saxofon-instruktør Ole Visby er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og har mange års undervisningserfaring. Han er fast medlem både TipToe Bigband, BSD+B, Pink Floyd Project, The Bigband og FLUX. 

Derudover har Ole spillet med Aarhus Jazz Orchestra, N J Steens Monday Night Big Band, StoRMChaser, Fredericia Teater, Odense Symfoniorkester og Kasper Bai.

Jorunn Solløs

Jorunn Solløs

Tværfløjte

Tværfløjte-instruktør og kursusleder Jorunn Solløs er født i Drammen i Norge og fik sin første musikalske oplæring i Krokstad Skolekorps. Senere studerede hun på St. Hallvard Musikgymnasium samt på konservatorierne i Stavanger og Aarhus.

Jorunn har været ansat som fløjte- og piccolofløjtenist i Sønderjyllands symfoniorkester siden 2004 og er desuden medlem og stifter af blæserkvintetten Kirin Winds, som blev stiftet af fem musikere fra Sønderjyllands Symfoniorkester.

Per Jensen

Per Jensen

Slagtøj

Slagtøjs-instruktør Per Jensen har været ansat ved Det Kongelige Kapel siden 1982. Han er medlem af Collegium Musicum samt Royal Dansh Brass, og derudover er han underviser ved Københavns Musikskole, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Det Jyske Musikkonservatorium og Tivoligarden.

Per er en af de instruktører, der har været tilknyttet Vesterlund Musikkursus i længst tid – siden 1983.

Per Jensen

Mette Nielsen

Harpe

Harpe-instruktør Mette Nielsen har studeret på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Sonja Gislinge, på Indiana University i USA hos Susann McDonald samt på solistklassen i Århus. Efter sin debut assisterede hun i alle landets orkestre, indtil hun i 2022 blev ansat i Aalborg Symfoniorkester.

Mette har været med til at oprette Århus Sinfonietta, og hun har optrådt som solist med bl.a. Århus Sinfonietta, Randers Kammerorkester, Sundsvall Kammerorkester og Aalborg Symfoniorkester.